Baner 1 Baner 2

Mozzarella

Mozzarella

Mozzarella to ser podpuszczkowy, niedojrzewający, produkowany według włoskiej receptury z mleka krowiego. Jej ojczyzną są słoneczne regiony południowych Włoch. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania zanurzonej w gorącej wodzie masy ściętego mleka. Niezastąpiony do przygotowania prawdziwej pizzy, zapiekanek i sałatek.

Skład:  Mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych.
 

Nazwa artykułu Opakowanie jednostkowe Rodzaj opakowania Opakowanie zbiorcze
Mozzarella w zalewie 125 g kubek plastikowy 250 ml paletka 12 sztuk
25 x 125 g wiaderko 5 l -
50 x 125 g wiaderko 10 l  
Mozzarella kulka 330 g próżniowo w worek foliowy karton 27 sztuk
Mozzarella kula 950 g próżniowo w worek foliowy karton 8 sztuk
4 x 950 g próżniowo w worek foliowy -
11 x 950 g próżniowo w worek foliowy -
Mozzarella blok 3 kg próżniowo w worek foliowy -
Mozzarella wióry 2 kg worek foliowy karton 6 kg

Zdjęcia produktu