Mozzarella
Mozzarella to ser podpuszczkowy, niedojrzewający, produkowany według włoskiej receptury z mleka krowiego. Jej ojczyzną są słoneczne regiony południowych Włoch. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania zanurzonej w gorącej wodzie masy ściętego mleka. Niezastąpiony do przygotowania prawdziwej pizzy, zapiekanek i sałatek.
Skład: Mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych.
Nazwa artykułu | Opakowanie jednostkowe | Rodzaj opakowania | Opakowanie zbiorcze |
---|---|---|---|
Mozzarella w zalewie | 125 g | kubek plastikowy 250 ml | paletka 12 sztuk |
25 x 125 g | wiaderko 5 l | - | |
50 x 125 g | wiaderko 10 l | ||
Mozzarella kulka | 330 g | próżniowo w worek foliowy | karton 27 sztuk |
Mozzarella kula | 950 g | próżniowo w worek foliowy | karton 8 sztuk |
4 x 950 g | próżniowo w worek foliowy | - | |
11 x 950 g | próżniowo w worek foliowy | - | |
Mozzarella blok | 3 kg | próżniowo w worek foliowy | - |
Mozzarella wióry | 2 kg | worek foliowy | karton 6 kg |