Baner 1 Baner 2

Ricotta

Ricotta

Ricotta jest tradycyjnym, włoskim serem twarogowym niedojrzewającym. Produkowana jest z serwatki uzyskanej bezpośrednio przy produkcji sera mozzarella.

Ricotta posiada cenne właściwości odżywcze, albowiem jej głównym składnikiem są albuminy i globuliny - proste białka, o bardzo wysokiej wartości odżywczej, łatwo przyswajalne przez organizm ludzki. Dodatkowe zalety takie jak niska zawartość tłuszczu i wysoka zawartość wapnia sprawiają, że jest to produkt szczególnie polecany osobom dbającym o zdrowie, jak również dzieciom, kobietom w ciąży czy osobom w okresie hospitalizacji.

Ricotta znajduje szerokie zastosowanie w gastronomi, zarówno w daniach wytrawnych, jak i słodkich. Idealna do deserów, ciast, pierogów, naleśników, makaronów. Serwowana w towarzystwie świeżych owoców (np. malin z dodatkiem mięty), konfitur, szpinaku, miodu, łososia czy przypraw.

Skład: Serwatka z mleka krowiego, kwas mlekowy, sól.

 

Nazwa artykułu Opakowanie jednostkowe Rodzaj opakowania Opakowanie zbiorcze
Ricotta 350 g próżniowo w woreczek foliowy karton 27 sztuk
10 kg worek foliowy lub wiaderko -
Ricotta mielona 250 g kubek plastikowy 250 ml paletka 12 sztuk
1 kg wiaderko 1 l -
10 kg wiaderko 10 l -
Ricotta prasowana 10 kg próżniowo w worek foliowy -

Zdjęcia produktu